راهنمای خرید وبلاگ پرلیت مقالات علمی
آشنایی با پرلیت و کاربردهای آن
پرلیت چیست؟
پرلیت نوعی سنگ آتشفشانی است که در ساختمان مولکولی خود مقدار زیادی آب ذخیره کرده است. در آنالیز شیمیایی پرلیت، سیلیس بالاترین مقدار را به خود اختصاص میدهد، مقدار بالای ۶۰ درصد سیلیس در آنالیز پرلیت نشاندهنده مرغوبیت پرلیت (تخلخل بالا و قابلیت انبساط بیشتر) میباشد.
پرلیت خام:
پرلیت خام مادهای ناپایدار، خنثی، بیرنگ، بیمزه، غیرقابلحل در انواع اسید آلی و معدنی و قابلحل دربازهای قوی میباشد. ۲ الی ۵ درصد از ساختمان مولکولی پرلیت خام را آب فراگرفته است. وزن مخصوص این ماده در حالت خام حدود ۱۲۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب بوده و رنگ آن تقریباً خاکستری می باشد. سنگ پرلیت را بعد از استخراج خردکرده، سپس برای ارسال به کارخانههای انبساط سازی آن را معمولاً در چهار سایز دانهبندی و خشک میکنند. پرلیت خام معمولاً بهخودیخود (جز در مصارف اندکی مانند ریختهگری یا سایندهها) قابلاستفاده نیست اما نوع منبسطشده آن در انواع صنایع کاربرد دارد.
پرلیت منبسطشده:
پرلیت خام را ابتدا در پیش گرمکن تا ۵۰۰ درجه سانتیگراد حرارت میدهند. این پرلیت در کوره اصلی در اثر حرارت تا دمای ۱۰۰۰ الی ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد، آب درون ساختمان مولکولی خود را ازدستداده و با افزایش قطر (حدود ۳ برابر) و افزایش حجم قابلتوجه (حدود ۲۷ برابر)، به یک ماده متخلخل با خاصیت عایق حرارتی به رنگ سفید با وزن مخصوص ۸۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم بر مترمکعب تبدیل خواهد شد. درنهایت پرلیت وارد سیکلون شده و بعد از خنک شدن در سایزهای متنوع موردنیاز صنعت دانهبندی میگردد.
پرل کلمهای فرانسوی به معنی مروارید است و ازآنجاییکه رنگ پرلیت خام خاکستری بعد از پخت به سفید تغییر میکند این نام را برایش انتخاب کردهاند. این ماده ارزشمند با کارایی بسیار زیاد در انواع صنایع به طلای سفید شهرت یافته است.
کاربردهای پرلیت:
پرلیت صنایع نسوز و متالوژی و ریختهگری